Autonoom onderhoud. Ken jij de 7 stappen? TCMS legt het jou even uit.

Wilt u graag een ordelijke werkvloer waar afwijkingen meteen opvallen? Dan gaat u best aan de slag met de zeven stappen van autonoom onderhoud.

TCMS geeft hier een opleiding over.

Wat zijn nu eigenlijk de zeven stappen van autonoom onderhoud?

STAP 1: Grote schoonmaak
In deze stap start er een grote inspectie over de gehele werkvloer. Hierna wordt alles in kaart gebracht en onderhanden genomen tijdens het schoonmaken.

STAP 2: Vervuilingsbronnen en moeilijke werkplekken oplossen
Defecten, vervuilingsbronnen, moeilijke werkplekken en onduidelijkheden worden opgelost om de samenwerking met het onderhoud te verbeteren. Zo komt er meer tijd en ruimte voor het uitvoeren van kleine verbeteringen.

STAP 3: Schoonmaak-en smeerstandaarden
Wanneer de werkvloer volledig geïnspecteerd is en de verbeteringen zijn uitgevoerd, wordt er een standaard opgemaakt. Deze standaard is een overzicht van alle punten rond schoonmaken en smeren. Hier staat een rooster in met trainingen en uitvoeringen. Dit helpt bij het verminderen van slijtage.

STAP 4: Algemene inspectie standaarden en training
In deze stap wordt er tijd gemaakt voor een algemene inspectie op de werkvloer. Men gaat na of de standaarden werken en of alles juist wordt uitgevoerd.

STAP 5: Zelfstandig inspecteren
Tijdens het zelfstandig inspecteren gaat ieder zijn taak en plek na en verbetert zaken wanneer het nodig is. Dit gaat in samenspraak met het gepland onderhoud.

STAP 6: Werkplekorganisatie en beheer
Elk materiaal en machine krijgt een plaats op de werkvloer met duidelijke markeringen of labels. Zo creëer je orde en overzicht. Ook wordt er een duidelijk beeld gemaakt van de werkinstructies op de werkvloer.

STAP 7: Autonoom onderhoud
Binnen de laatste stap gaan we aan de slag met het onderhouden van de productiviteit, het verminderen van de zes verliezen en het realiseren van 0-storingen.

Bent u ook opzoek naar zo een ordelijke werkplek waar afwijkingen meteen opvallen?

TCMS staat zeker voor u klaar met de juiste opleiding.

Recente Posts

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Voor een vrijblijvende offerte of advies

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Voor een vrijblijvende offerte of advies

In de kijker

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail