De juiste man op de juiste plaats, dan heb je dit nodig.


Vullen jouw werknemers jouw verwachtingen niet in? Dan is het tijd om jouw verwachtingen duidelijk op papier te zetten en dat doe je in een functieomschrijving.

Functieomschrijving


Een functieomschrijving of functieprofiel beschrijft alle taken en verwachtingen van een bepaalde functie. Zo weet jouw werknemer perfect welke plaats hij heeft in jouw bedrijf en welke verantwoordelijkheden hij draagt. Deze functieomschrijving komt op verschillende gebieden van pas en is een leidraad doorheen de volledige loopbaan van een werknemer.

Het uitschrijven van een vacature


Vooraleer je een vacature publiceert, moet je perfect voor ogen hebben wie je zoekt en wat je van deze persoon verwacht. Neem een functieomschrijving ter hand als je de vacature uitschrijft en voeg deze eventueel ook toe aan de vacaturetekst. Zo kunnen kandidaten zich ook een goed beeld vormen van wat de functie precies inhoudt.

Het houden van een selectieprocedure


Ook tijdens de volledige sollicitatieprocedure is het van belang om jouw functieomschrijving bij de hand te houden. Is er een match tussen de kandidaat en de functie? Is er een match tussen de kandidaat en de behoefte van jouw bedrijf? Vergelijk elk kandidatenprofiel met de functieomschrijving.

Het evalueren van een werknemer


Jaarlijks of zelfs meermaals per jaar hebben jouw werknemers nood aan een evaluatie- of functioneringsgesprek. Zijn ze goed bezig? Kunnen ze zichzelf verbeteren? Verliezen ze hun verantwoordelijkheden uit het oog? Leg de functieomschrijving naast je om de evaluatie voor te bereiden en ook om tijdens het gesprek naar te verwijzen.

Functieomschrijvingen zijn een must in jouw bedrijf. Het vergt wel wat tijd om ze zo helder mogelijk op te stellen, maar dit loont zeker de moeite. Laat je functieomschrijvingen ook niet verouderen en voorzie een vijfjaarlijkse herevaluatie om zo nodig bij te sturen.

Heb jij hulp nodig bij het opmaken van jouw functieomschrijvingen? Contacteer TCMS voor professioneel advies.


Recente Posts

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Voor een vrijblijvende offerte of advies

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Voor een vrijblijvende offerte of advies

In de kijker

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail